THE NEW VALUE FRONTIER
  1. Home
  2. Over
  3. Bedrijfssegmenten
  4. Milieu en energie

Milieu en energie

Geavanceerde schone-energietechnologie voor een duurzame samenleving

Wij willen de wereld verbeteren met behulp van hernieuwbare energie. Daarom ontwikkelen, produceren en gebruiken we al bijna een halve eeuw zonne-energieopwekkingsystemen.
De afgelopen tijd hebben we onze energieoplossingen uitgebreid met de ontwikkeling van accutechnologieën en gerelateerde producten. In de toekomst zullen we nieuwe oplossingen blijven ontwikkelen die ons milieu beschermen en helpen een koolstofvrije samenleving te realiseren.

Naar een koolstofvrije samenleving met duurzame energie en AI-managementsystemen.

Geoptimaliseerd regionaal energiebeheer, afgestemd op lokale behoeften

Kyocera ontwikkelt energiebeheersystemen om het energieverbruik te optimaliseren en een efficiënt gebruik van hernieuwbare energiebronnen te bevorderen.
We gebruiken AI om de vraag naar en de opwekking van energie in te schatten.
Energieproblemen voor specifieke regio's, bedrijven en zelfs individuele fabrieken kunnen worden opgelost met een door ons ontworpen systeem dat de totale energie van elk gebouw of elk gebruiksgebied beheert.
We willen bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame slimme steden, die gebruik maken van hernieuwbare energie.
We bereiken dit door R&D en proof-of-concept-testen voor zelfaandrijvende vermogenstransmissie*, noodstroomsystemen voor rampenbestrijding en activiteiten voor regionale ontwikkeling.* Zelfaandrijvend: Een systeem voor bedrijven waarmee elektriciteit, die in hun eigen elektriciteitscentrales wordt opgewekt, overgebracht kan worden naar hun eigen faciliteiten op andere locaties.

Producten

Het ontwikkelen van uitgebreide oplossingen voor schone energie

Kyocera ontwikkelt zonnecellen, die elektriciteit opwekken uit de zon; opslagbatterijen die elektriciteit opslaan voor dagelijks gebruik en noodsituaties; en zeer efficiënte Solid Oxide Fuel Cells (SOFC’s), die elektriciteit genereren uit waterstof en zuurstof, en heet water kunnen produceren uit de warmte die wordt gegenereerd tijdens het opwekken van energie.

Zonnecellen

Opslagbatterijen

Solid oxide fuel cells (SOFC)

Milieuvriendelijke productontwikkeling

CERAPHIC® led-verlichting

Paarse leds en RGB-fluorescerende materialen zorgen voor heldere en prachtige verlichting in diverse omgevingen, waaronder kunstmusea en restaurants.
Ze hebben geavanceerde kleurweergavemogelijkheden en kunnen licht produceren dat dicht bij natuurlijk zonlicht ligt.

*“CERAPHIC” is een geregistreerd handelsmerk van KYOCERA Corporation in Japan en andere landen.

Printkoppen voor inkjetprinters voor digitaal printen

Met de high-performance inkjetprintkoppen van Kyocera voor digitaal printen zijn printplaten en reinigingsmiddelen niet meer nodig.
Deze producten ondersteunen de digitalisering van commercieel drukwerk en helpen de impact op het milieu te verminderen.