THE NEW VALUE FRONTIER
  1. Home
  2. Over
  3. Bedrijfssegmenten
  4. Milieu en energie

Milieu en energie

Geavanceerde schone-energietechnologie voor een duurzame samenleving

Wij willen de wereld verbeteren met behulp van hernieuwbare energie. Daarom ontwikkelen, produceren en gebruiken we al bijna een halve eeuw zonne-energieopwekkingsystemen.
De afgelopen tijd hebben we onze energieoplossingen uitgebreid met de ontwikkeling van accutechnologieën en gerelateerde producten. In de toekomst zullen we nieuwe oplossingen blijven ontwikkelen die ons milieu beschermen en helpen een koolstofvrije samenleving te realiseren.

Gepatenteerde ontwikkeling van energietechnologie

Geavanceerde batterijtechnologieën voor schone energie

Kyocera ontwikkelt drie soorten accu-oplossingen om hernieuwbare energie op te wekken, op te slaan en te besparen: zonnepanelen, opslagaccu's die stroom opslaan als noodvoorziening en zeer efficiënte solid oxide brandstofcellen die stroom opwekken uit waterstof of natuurgas, terwijl ze heet water produceren uit de hitte die vrijkomt bij het opwekken van stroom. We willen bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame slimme steden, dus voeren we tests uit hoe we energieproblemen kunnen oplossen in verschillende regio's, bedrijven en fabrieken. Ons concept gebruikt AI (artificial intelligence) waarmee de stroombehoefte van commerciële gebruikers en de stroomvoorziening uit hernieuwbare bronnen wordt voorspeld, om zo de energievraag en het aanbod in balans te brengen per gebouw of gebied.

*SOFC: brandstofcel met vaste oxiden

Producten en oplossingen

Inkjet-textielprinter voor duurzame mode

FOREARTH*1

Machinale reiniging en andere processen in de conventionele textiel- en stofbedrukking*2 industrie zorgen voor enorme hoeveelheden afvalwater. Om dit grote en groeiende milieuprobleem op te lossen, heeft onze nieuwe inkjet-textielprinter, FOREARTH, een waterloos concept dat veel van de processen die overvloedig water gebruiken elimineert, zoals voorbehandeling, schoonmaken en stomen. Met FOREARTH, richten we ons op het verkleinen van de milieu-impact van de kledingindustrie. *1 "FOREARTH" is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van KYOCERA Corporation in Japan en andere landen. *2 Met printen wordt hier bedoelt patronen op stof printen.

Milieuvriendelijke productontwikkeling

CERAPHIC® led-verlichting

Paarse leds en RGB-fluorescerende materialen zorgen voor heldere en prachtige verlichting in diverse omgevingen, waaronder kunstmusea en restaurants.
Ze hebben geavanceerde kleurweergavemogelijkheden en kunnen licht produceren dat dicht bij natuurlijk zonlicht ligt.

*“CERAPHIC” is een geregistreerd handelsmerk van KYOCERA Corporation in Japan en andere landen.

Keramisch mes met biobased handvat.

Het handvat van dit mes is gemaakt van biobased materialen uit suikerriet, om het gebruik van petroleum te verminderen. We breiden ook het gebruik van onze 100% recyclebare, plasticvrije verpakking uit.