THE NEW VALUE FRONTIER
  1. Home
  2. Over
  3. Bedrijfssegmenten
  4. Milieu en energie

Milieu en energie

Geavanceerde schone-energietechnologie voor een duurzame samenleving

Wij willen de wereld verbeteren met behulp van hernieuwbare energie. Daarom ontwikkelen, produceren en gebruiken we al bijna een halve eeuw zonne-energieopwekkingsystemen.
De afgelopen tijd hebben we onze energieoplossingen uitgebreid met de ontwikkeling van accutechnologieën en gerelateerde producten. In de toekomst zullen we nieuwe oplossingen blijven ontwikkelen die ons milieu beschermen en helpen een koolstofvrije samenleving te realiseren.

Gepatenteerde ontwikkeling van energietechnologie

Geavanceerde batterijtechnologieën voor schone energie

Kyocera ontwikkelt drie typen batterijtechnologieën om energie op te wekken, op te slaan en te besparen: zonnecellen die elektriciteit opwekken uit zonlicht, accu's die kunnen worden gebruikt bij noodsituaties en rampen, en zeer efficiënte SOFC's* die de resterende energie uit stroom omleiden om water te verwarmen, enz. Daarnaast hebben we Li-ion-batterijen ontwikkeld die klei gebruiken in plaats van vloeibare elektroden voor veilige, duurzame batterijen tegen een redelijke prijs.

*SOFC: brandstofcel met vaste oxiden

Producten en oplossingen

Geoptimaliseerd regionaal energiebeheer, afgestemd op lokale behoeften

Kyocera test een door AI aangedreven energiebeheersysteem dat de vraag naar en de opwekking van energie voor bedrijven en fabrieken inschat. Hiermee wordt efficiënt gebruik van hernieuwbare energiebronnen bevorderd. We streven ook naar de ontwikkeling van duurzame slimme steden met zelfrijdende vermogenstransmissie*, noodstroomsystemen voor rampenbestrijding en activiteiten voor regionale ontwikkeling. *Een systeem waarbij bedrijven elektriciteit, die is opgewekt in hun energiecentrales op afgelegen locaties, naar eigen bases transporteert.

Milieuvriendelijke productontwikkeling

CERAPHIC® led-verlichting

Paarse leds en RGB-fluorescerende materialen zorgen voor heldere en prachtige verlichting in diverse omgevingen, waaronder kunstmusea en restaurants.
Ze hebben geavanceerde kleurweergavemogelijkheden en kunnen licht produceren dat dicht bij natuurlijk zonlicht ligt.

*“CERAPHIC” is een geregistreerd handelsmerk van KYOCERA Corporation in Japan en andere landen.

Printkoppen voor inkjetprinters voor digitaal printen

Met de high-performance inkjetprintkoppen van Kyocera voor digitaal printen zijn printplaten en reinigingsmiddelen niet meer nodig.
Deze producten ondersteunen de digitalisering van commercieel drukwerk en helpen de impact op het milieu te verminderen.